Branża spożywcza

OZONATOR DO ŻYWNOŚCI OD TOSUSZ

Zajmujecie się Państwo produkcją i dystrybucją żywności, dlatego zależy Wam, by prawidłowo zadbać o jej trwałość? W zachowaniu odpowiedniej świeżości pomoże sterylizator do żywności 3w1 Steril GR-DCB, czyli zaawansowany technologicznie sprzęt, wykorzystywany nie tylko jako wyposażenie laboratoriów, ale też przedsiębiorstw przemysłowych.

Urządzenie do ozonowania żywności od Tosusz z powodzeniem sprawdzi się w dezynfekcji pożywienia, usuwając niekorzystne dla naszych organizmów grzyby, pleśń, wirusy czy bakterie, takie jak np. salmonella, e.coli, clostridium czy cryptosporidium. Wyposażony w dyfuzor ozonator do produktów spożywczych ma szczególne zastosowanie przy myciu jabłek, ogórków, owoców miękkich, a także wszelkiego rodzaju warzyw. Znacząco przedłuża okres przydatności produktów do spożycia. Ozonator żywności stosowany jest także do mycia mięsa (tusz drobiowych, półtusz wieprzowych, końskich i wołowych), ponieważ pozbywa się zanieczyszczenia metalicznego, mikroorganizmów, hormonów czy antybiotyków.