Sterylizator 3w1 Steril GR-DCB

Sterylizator Steril GR-DCB

 

Wielofunkcyjne Urządzenie do dezynfekcji 3w1

  • Dezynfekcja UV,
  • Dezynfekcja OZONEM,
  • Dezynfekcja TERMICZNA przy użyciu kwarcowych promienników podczerwieni.

+  FUNKCJA OZONATORA ŻYWNOŚCI !

 

 

Wielofunkcyjny sterylizator w ofercie Tosusz

 Łaźnia wodna na wymiar

 

 

    • To produkt o szerokim zastosowaniu – służy nie tylko do sterylizowania maseczek, zabawek, naczyń, sztućców, butelek czy ręczników, ale świetnie sprawdzi się też do dezynfekowania akcesoriów wykorzystywanych u fryzjera lub kosmetyczki. Z powodzeniem może zostać wykorzystany jako urządzenie wspomagające przedsiębiorstwa w odkażaniu przedmiotów codziennego użytku, a także żywności. W urządzeniu zastosowano nowoczesne technologie, sterowane przez elektroniczny mikrokontroler wyposażony w czytelny wyświetlacz LED, połączony z dotykowym panelem sterowania.

    •  

      Sterylizator idealnie nadaje się też do celów medycznych, ponieważ skutecznie zabija wszelkiego rodzaju wirusy i bakterie powodujące zakażenia jelit, takie jak E. coli, Staphylococcus aureus itp. Dzięki zastosowaniu sterylizatora z funkcją suszenia klienci mają gwarancję maksymalnej ochrony zdrowia.

    •  

    • Nasz sprzęt łączy w sobie dezynfekcję, oczyszczanie, suszenie oraz przechowywanie artykułów.

 

 

 

STERYLIZATOR 3W1 OD TOSUSZ – IDEALNY W WIELU BRANŻACH

Dostępny w naszej ofercie sterylizator to praktyczne urządzenie, usprawniające codzienną pracę wielu specjalistów. Sprzęt 3w1 Steril GR-DCB znajdzie zastosowanie w niejednej branży, świetnie sprawdzając się np. jako wyposażenie, przydatne w:

 

 

 

Cechy:

  • 4 funkcjonalności: dezynfekcja, oczyszczanie, suszenie i przechowywanie artykułów.
  • 3 technologie dezynfekcji (UV, OZON, TERMICZNA)
  • 2 niezależne, zamknięte komory robocze z zabezpieczeniem w postaci wyłącznika krańcowego
  • Ściany komór z przetłoczeniami dla równomiernego rozkładu promieni UV i IR
  • Dyfuzor z kulką krzemową do ozonowania żywności i produkcji wody ozonowej.
  • Dezynfekcja ozonem bez potrzeby wychodzenia z pomieszczenia
  • Czytelny wyświetlacz z timerem oraz wskazaniem temperatury dezynfekcji
  • Wysoka wydajność i oszczędność dzięki zastosowaniu kwarcowych promienników podczerwieni IR
  • Czuły dotykowy panel sterowania
  • Niezwykle szerokie zastosowanie
  • Nowoczesny elegancki wygląd
 
Łaźnia wodna z szafką 

 


    • UV (Generator UV i Ozonu + Promiennik IR)
      Sterylizator UV daje możliwość dezynfekcji szerokiej grupy artykułów – od naczyń, przez zabawki, smoczki, butelki, aż po odzież. Dodatkowo dzięki promiennikowi podczerwieni podczas dezynfekcji w tym trybie temperatura w komorze utrzymuje się na poziomie 50-70°C.

    • FRUITS (Generator Ozonu z dyfuzorem w postaci kulki krzemowej)
      Służy do produkcji wody ozonowanej oraz pełni funkcję ozonatora żywności. Dzięki komorze z wyłącznikiem krańcowym i solidną uszczelką nie ma potrzeby wychodzenia z pomieszczenia w trakcie ozonowania żywności.

  •  
    • 125°C (Kwarcowe promienniki podczerwieni IR)

      Wysokiej klasy sterylizator zapewnia dezynfekcję gorącym powietrzem przez 15 minut od momentu ustalenia temperatury 125°C. Sterylizator tego typu głównie używany jest do naczyń, sztućców, butelek czy ręczników, ponieważ doskonale niszczy drobnoustroje i bakterie. Promienniki IR jako bardzo ekonomiczne źródło ciepła zapewniają równomierne rozprowadzanie energii oraz skupianie jej bezpośrednio na przedmiotach. Wśród największych zalet sprzętu można wymienić błyskawiczne nagrzewanie komory, przez co należy do znacznie wydajniejszej technologii w porównaniu do tradycyjnych grzałek.

 

 

 

 

Dane techniczne:

  • Wyświetlacz LCD: Aktualny czas do końca programu, Aktualna temperatura dezynfekcji termicznej
  • Sterowanie przez dotykowy panel: uruchamianie odpowiednich trybów pracy oraz ich czasu.
  • Możliwość ustawienie czasu dla trybu UV i FRUITS: 30/45/60min
  • Dezynfekcja UV: TAK
  • Dezynfekcja Termiczna: TAK
  • Dezynfekcja OZONEM: TAK
  • Ozonowanie żywności: TAK
  • Materiał:Obudowa z stali nierdzewnej. Ściany komór roboczych z stali nierdzewnej z przetłoczeniami. Drzwiczki szklane, dymione
  • Komory robocze: 2szt
  • Wyłącznik krańcowy górnej komory roboczej
  • Wymiary górnej komory roboczej: 260*375*310 (dł. x szer. x wys.)
  • Wymiary dolnej komory roboczej: 425*375*310 (dł. x szer. x wys.)
  • Wymiary urządzenia: 435×370×850 (dł. x szer. x wys.)
  • Moc: 700W
  • Półki: 4 szt.
  • Instrukcja w j. polski.
  • Certyfikat CE
 
 
 
 
 


 

 

 

 

Woda ozonowana

Dostępne w naszej ofercie wielofunkcyjny sterylizator z funkcją suszenia świetnie sprawdzi się również do uzyskiwania w 100% ekologicznej wody ozonowanej, która jest wolna od chorobotwórczych wirusów, bakterii czy grzybów. Ozonator wody dostępny w ofercie Tosusz to urządzenie skutecznie usuwające pozostałości po związkach chemicznych, co sprawia, że woda ozonowana sprawdza się zarówno do mycia, jak i oczyszczania powierzchni czy przedmiotów. Dezynfekcja wody ozonem pozwala na bezpieczne płukanie zabawek dziecięcych, smoczków, kasków, butów i innych przedmiotów, gdyż posiada silne właściwości odkażające. Stosowanie wody ozonowej może czyścić i pielęgnować skórę oraz zmniejszać podrażnienia skóry przez kosmetyki. Ponadto używanie jej do moczenia oparzeń, skaleczeń czy siniaków może przyspieszyć gojenie się ran i zapobiegać infekcjom). Odkażanie ozonem ma również zastosowanie w leczeniu zmian grzybicznych na stopach jak również ran stopy cukrzycowej i owrzodzenia podudzi. W tym celu wykonuje się opatrunki z jałowej gazy nasączonej sporządzoną bezpośrednio przed tym wodą ozonowaną. Używanie wody ozonowej do mycia może zapobiec chorobom skóry i chorobom grzybiczym.

 

Innowacyjne urządzenie do ozonowania żywności w ofercie Tosusz

Jako producent i dystrybutor sprzętów laboratoryjnych umożliwiamy Państwu również zakup nowoczesnego, przydatnego w wielu branżach urządzenia sterylizującego, które doskonale sprawdzi się jako ozonator do żywności. To wielofunkcyjny sprzęt pozwalający bezpowrotnie niszczyć patogeny i chorobotwórcze organizmy komórkowe. Do głównych zalet dezynfekcyjnych ozonu można zaliczyć w szczególności jego silne i szybkie działanie na szkodliwe bakterie, takie jak np. salmonella, e.coli, clostridium czy cryptosporidium. Dodatkowo ozon redukuje bakterie trzykrotnie szybciej niż chlor, przekształcając się następnie w naturalny tlen.

 

 

 

 

Ozonator do produktów spożywczych ma szczególne zastosowanie przy myciu jabłek, ogórków, owoców miękkich, a także wszelkiego rodzaju warzyw. Znacząco przedłuża okres przydatności produktów do spożycia. Usuwa bakterie, wirusy, pleśń, grzyby, pestycydy i azotany. Stosowany jest także do mycia mięsa (tusz drobiowych, półtusz wieprzowych, końskich i wołowych), ponieważ pozbywa się zanieczyszczenia metalicznego, mikroorganizmów, hormonów czy antybiotyków.

  •  

 

 

naczynie